Vesti
Evo zbog čega je đubre svuda oko nas
October 20, 2022

Evo zbog čega je đubre svuda oko nas

Problem upravljanja otpadom već dugo mori grad Smederevo i mora mu se pristupiti ozbiljno. Organizacija Pro.Tok21 i inicijativa Crveni bedževi ponovo su kroz jedan od svojih projekata istražili I dali doprinos unapređenju ove politike kroz izradu preporuka.

U okviru projekta Očistimo svoj grad, koji ova smederevska organizacija sprovodi u partenerstvu sa Beogradskom otvorenom školom, a sredstvima Evropske unije u okviru programa EU za tebe, Crveni bedževi pozabavili su se kako lokalnim javnim politikama na ovu temu, tako i uključivanjem javnih institucija i svih zainteresenata za rešenje ovog pitanja.

Nakon kreirane aplikacije Prijavi deponiju još 2020. godine, analize ostvarenosti planova Gradske uprave mederevo na ovom polju, ove godine je, nakon višemesečnog rada i analize objavljeno više korisnih dokumenata koje možete pogledati na linkovima.

PREPORUKE ZA UPRAVLJANJE OTPADOM NA TEROTORIJI GRADA SMEDEREVA
_________________________________________

ZAKLJUČCI SPROVEDENE ANALIZE PLANIRANJA I IZVRŠAVANJA JAVNIH SREDSTAVA
NAMENJENIH ZA PROGRAMSKE AKTIVNOSTI KOJE SE ODNOSE NA UPRAVLJANJE OTPADOM U BUDŽETU GRADA SMEDEREVA U PERIODU 2020-2021. GODINE

_________________________________________

ZAKLJUČCI SPROVEDENE ANALIZE STANJA PRIKUPLJANJA RECIKLAŽNOG OTPADA U
SMEDEREVU

_________________________________________

ZAKLJUČCI SPROVEDENE ANALIZE PRAKSE PRIMENE JAVNE POLITIKE UPRAVLJANJA
OTPADOM U SMEDEREVU

 

Ovo istrazivanje je nastalo u okviru projekta Beogradske otvorene škole „Zeleni inkubator“, koji se sprovodi uz finansijsku podršku Evropske unije i Fondacije Fridrih Ebert. Sadržaj ove stranice nužno ne odražava stavove donatora ni Beogradske otvorene škole, i za njega je isključivo odgovoran ProTok21. ©2022 Zeleni inkubator”.

Message sent.